نویسنده: سمیه فروتن
یكى از راههاى رسیدن به موفقیت و دست یافتنن به آنچه دست نیافتنى بنظر میرسد، نترسیدن از تغییرات است. تغییر در مكان زندگى، محل كار و گروه دوستان همه و همه اینها مى توانند قدمى باشند براى رسیدن به موفقیت. اما بیشتر ما از ایجاد این تغییرات مى ترسیم، آن هم به دلایل مختلف.
اما توجه داشت باشید كه ما بیشتر از نسلهاى دیگر در طول تاریخ براى كشورمان ثمر بخش بایید باشیم چون امكاناتى داریم كه نسلهاى پیش از ما نداشته اند تا بتوانند وقت خود را مدیریت كنند و حال تنها كارى كه ما مى توانیم انجام دهیم ایجاد تغییر است.
اطمینان دارم كه با خود مى پرسید چه تغییرى و از كجا بایید شروع كرد؟
اولین تغییر باید در شخصییت و عادتهاى بد خودمان بیاید.این تغیییر باید در راستاى رسیدن به اهداف والا و مهم ما باشد مهمترین و اصلى ترین نكته كه در رسیدن به موفقیت اهمیت دارد مدیریت زمان است.
هر چند عده اى معتقدند كه مدیریت بر زمان امكان پذیر نیست اما در واقع آنها معناى مدیریت زمان را درك نكرده اند.
مدیریت زمان هنگامى به واقعیت مى رسد كه راههاى اداره كردن خودمان را پیدا كنیم وقتى به توانایى و علایق خود پى ببریم مى توانیم هدفمند براى كارهایمان برنامه ریزى كنیم.
اول باید موقعیت فعلى خود را شناخت، ببینیم تا چه حد خودمان را مى شناسیم، تا چه حد نظم در كارهایمان وجود دارد، آیا به گذرزمان توجه داریم؟ تا چه حد نظرات دیگران برایمان اهمیت دارد و هزاران سوال دیگر از این قبیل كه باید از خود بپرسیم.
با پرسیدن این سوالها به این نتیجه مى رسیم كه تا چه حد زمان برایمان اهمیت دارد و از آن براى رسیدن به علایق مان در طول شبانه روز استفاده مى كنیم.
شاید نتیجه این سوالات وحشتناك باشد ما هیچ قدمى براى رسیدن به علایق و هدفمان بر نمى داریم و زمان را از دست مى دهیم.
نكته اصلی همین جاست، بیشتر ما از علایق مان و هدفهای مان آگاه نیستیم و این یكى از دلایلى است كه به موفقیت نمى رسیم.
لذا پس از شناخت خود و ارزش زمان است که براى رسیدن به موفقیت به قدم بعدى مى رسیم.
قدم بعدى تغییراتى است كه بایید ایجاد شود:
اولین تغییر در عادتهاى خودمان است، بایید به زندگى روزمره خود سرو سامان بدهیم بایید بتوانیم ارزش زمان را در طول روز كه بازدهى مثبت دارد پیدا كرده و بشناسیم و از آن استفاده كنیم.
بایید یاد بگیریم كه همیشه یك جنتری و کتابچه یادداشت همراه داشته باشیم تا بتوانیم برنامه ریزى خوب داشته باشیم و از نكات مهمى كه مى شنویم یا مى بینیم یادداشت بردارى كنیم.
یاد بگیریم كه به بعضى از خواستههاى مان نه بگوییم و از وقت مان در مسیر دیگرى استفاده كنیم.
قدم بعدى، ایجاد نظم و ترتیب است. اگر تا امروز هر موقعی كه مى خواستیم بیدار مى شدیم و تا پیش از خروج از خانه ساعتها به دنبال آنچه نیاز داریم مى گشتیم باید بدانیم كه بیشتر از هزاران ساعت از عمرمان را حدر داده ایم. پس باید به زندگى روزمرۀ مان سر و سامانى بدهیم. اولین قدم در این راه مرتب كردن اتاق شخصى خودمان است. میز كارمان را مرتب كنیم و لباسهایمان را نظم و ترتیب بدهیم. بعد از آن براى خودمان روى تكه اى از كاغذ بنویسیم، فردا قرار است كجا برویم، و چه بكنیم. و بنا بر اولویت و مهم بودن، آنها را دسته بندى كنیم. این كار به شما حس آرامش مى دهد و استرس از شما دور مى شود. وقتى به اطرافتان نگاه مى كنید مى بینید همه چیز مرتب است و مى دانید چی كجاست. پس وقت كمترى نیاز دارید براى آماده شدن و خروج از منزل. هنگامى كه به لیست تان نگاه مى كنید و مى بینید كه براى همه كارهایتان برنامه و زمان كافى دارید با آرامش خاطر به رخت خواب مى روید و در نتیجه راحتتر مى خوابید. این اولین تغییرى است كه در خود باید به وجود آورد.
با ایجاد این تغییرات خودتان به این نكته پى مى برید كه هنوز هم هستند عادتها و اخلاقیاتى كه بایید تغییر كنند آنها را در خود بشناسید.
اگر شما خود را سروسامان دهید و با برنامه پیش بروید، بدون شك در محل كار و دفتر و یا در زمان درس خواندن مى توانید مفیدتر نقش داشته باشید و تاثیر گذارتر باشید.
از این امر غافل نباشید كه ایجاد این تغییرات در سخن آسانتر است، اما وقتى پاى عمل به میان مى آیید ترس تغییر عادت و غریبى با عادتهاى جدید توانایى ما را زیر سوال مى برد. اما براى این كه از تغییر عادت نترسید و ببینید كه مى توانید تغییر كنید ساعت مچى تان را از همین لحظه بدست راستتان ببندید با این كار در تمام طول روزوقتى مى خواهید از زمان با خبر شوید به قدرت اراده خود پى مى برید و خواهید دید كه مى توانید تغییر كنید.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/2606